5x doen met kids in Trastevere

Trastevere is een knotsgezellige wijk waar authenticiteit zich vermengt met modern toerisme in een wirwar van hobbelige straatjes. Maar ben je er met jonge kinderen, dan kom je nogal wat struikelblokken tegen: er is geen stoep, auto’s staan gevaarlijk geparkeerd, bars hebben geen geschikte stoelen en de kinderen vinden de wandeling maar saai. Hopelijk heb je wat aan de volgende vijf tips met kindvriendelijke locaties.
SPEELTUIN: Piazza San Cosimato

Op Piazza San Can Cosimato bevindt zich een van de drukst bezochte speeltuinen van de buurt. Je kinderen zullen hun plekje moeten veroveren tussen de vele toeristjes en Romeintjes, die rondrennen van glijbaan tot glijbaan. Leesboeken en loopwagentjes zorgen voor variatie en de bankjes rondom zijn een verademing voor de moeie benen. Is de energie nog niet helemaal terug? Haal dan even een ijsje bij Fata Morgana verderop en kies in het voorbijgaan vast een restaurantje voor de avond uit.

Adres: Piazza San Cosimato

WINKEL: Moms & Kids

Heb je iets nodig voor je kind? Speelgoed, kinderwagens, bedden, kleren en accessoires, je vindt het allemaal in deze zaak die in december 2018 zijn deuren opende. Moms & Kids – Roma Trastevere organiseert bovendien interessante bijeenkomsten over draagdoeken en borstvoeding. Er is ook een kleine speelhoek, waar de allerkleinsten even kunnen rondkruipen terwijl moeder haar rug een pauze gunt. Ben je hier in de buurt en heeft je kleine een schone luier nodig, dan mag dat gratis op de verschoontafel (ook zónder aankoop).

Adres: Piazza San Cosimato 47A

BOEKENWINKEL: Ottimo Massimo

Ook als je geen Italiaans spreekt, is kinderboekenwinkel Ottimo Massimo een welkome stop tijdens de wandeling in Trastevere: iedereen kan immers genieten van mooie prentenboeken. Daarnaast is hier een speelgoeddoos met blokken en ander bouwmateriaal waar de jonge Rome-bezoekers even wat stoom kunnen afblazen. Vader en moeder genieten er op de bank van de rust en baby krijgt schone billetjes (luiers aanwezig). Zoeken naar vertaalde Nederlandse boeken is verder een leuk spelletje, net als meekijken bij een creatieve workshop.

Adres: Via Luciano Manara 16/17

KLEDINGZAAK: Nati nudi

Nati Nudi (‘Naakt Geboren’) is een winkel met geraffineerde kinderkleding. Je kunt er terecht voor  gekleurde en originele kwaliteitskleren voor kinderen tot twaalf jaar. Camilla en haar dochter Lucrezia runnen de zaak, die een dependance heeft in Via della Lungaretta 25 (genaamd Pizzi e Fragole, ‘Kant en Aardbeien’). De service is er prettig en ook al liggen de kleren, rugtassen en knuffelbeesten hutje-mutje op elkaar, toch is het er overzichtelijk. Neem een leuke souvenir mee voor de neefjes en nichtjes in Nederland!

Piazza San Cosimato 65

RESTAURANT: T-Bone Station

Aan het eind van de dag heb je een goed maal nodig. Dus heb je je quotum aan traditioneel Romeins eten al behaald deze week, sta jezelf dan biefstuk met frietjes toe bij de T-Bone Station. Het restaurant is groter dan je bij binnenkomst verwacht en heeft leuke zithoeken op verschillende niveaus. Kinderen krijgen hier een placemat met een doosje potloden erbij en kunnen tijdens het wachten kleuren en puzzeltjes oplossen. Het speciale kindermenu kost 10 euro; behalve op dinsdagavond, want dan is het gratis!

Adres: Via di Santa Dorotea 21

* * *

N.B.: in al die jaren waarin ik over Rome schrijf, heb ik nog nooit commissie ontvangen voor het noemen van cafés, winkels en andere commerciële locaties: de plekken waarover je bij mij leest, vind ik gewoon echt leuk en daarom verdienen ze een plekje op mijn website.

Wil je nog meer kindertips voor in Trastevere?
Bestel dan mijn nieuwe boek HIER.
(beschikbaar vanaf juli 2020)

Wil je meer weten over Rome in het algemeen?
Boek een lezing of volg Beyond the Colosseum

2 thoughts on “5x doen met kids in Trastevere

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: