Bestel nu ‘Het Colosseum voorbij’

Nu te koop: ‘Het Colosseum voorbij’. In deze bundel van columns beschrijft Tessa D.M. Vrijmoed het dagelijks leven in Rome vanuit dertig oogpunten. Luchtig en aanstekelijk, een aanrader voor wie van reizen, cultuur en mensen houdt.
Het Colosseum voorbij - met fotografe Mariëlle van der Marel.
Het Colosseum voorbij – foto: Mariëlle van der Marel.
“De auteur neemt de lezer mee naar de wijksupermarkt waar kassamedewerker Ovidio grappen maakt met zijn klanten. Ze vertelt over de balletjuf die haar cursisten dwingt hun haar in een knotje te dragen. Wijst op het standbeeld van dichter Belli, wiens botte gedichten nog steeds choqueren. Gluurt naar de tepel van de overbuurvrouw, beeldt zich het Forum Romanum millennia geleden in en legt uit hoe sportfans hun geld investeren in ‘Schijnvoetbal’. Opvangcentra voor migranten, evenementen in musea en de opschudding in de stad bij filmopnames passeren daarnaast de revue.
Tessa is classica en woont sinds 2008 in Rome. In haar schrijfdebuut Laat je krekels maar krieken doet ze verslag van haar nieuwe leven in het buitenland. Ze is tevens auteur van reisgids time to momo – Rome. Als oprichtster van nieuwsplatform Beyond the Colosseum houdt ze verder de culturele activiteiten in Rome en Italië bij.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: