20x luiers verschonen in Rome

Noot vooraf: vind je dit een handig artikel? Er is flink wat veldwerk aan de publicatie voorafgegaan! Delen mág, maar dan wél met bron- en auteursvermelding, dank je wel!

Wie in Rome woont en kinderen heeft, weet dat deze legendarische stad nogal wat tekort schiet op het vlak van kindvriendelijkheid.

De gaten op straat bijvoorbeeld maken een wandeling met wagen tot een soort gewichtsheftraining. En de houten kinderstoelen in restaurants zijn zo ruim, dat ze iedere 1-jarige rechtstreeks tussen de pastarestjes op de grond doen belanden. Om maar niet te spreken over de wc’s waar je partner moet fungeren als verschoontafel, terwijl jij met poep, vochtige doekjes en tassen jongleert.

Om tegemoet te komen aan iedere ouder die zich voor korte of langere tijd in Rome bevindt, geef ik hieronder een Top 20 van eetgelegenheden waar je de mogelijkheid hebt tot het verschonen van je baby. Naast een korte beschrijving van de zaak, vind je er mijn beoordeling voor wat betreft hoe prettig je er op het toilet kunt verschonen. En omdat deze introductie wel erg cynisch is voor mijn doen, wil ik benadrukken dat ik nog steeds tot over mijn oren, hoteldebotel en stapelverliefd ben op deze stad.

*            er ligt hier iets wat aan een verschoonkussen doet denken
**          de babyvoorzieningen laten flink te wensen over
***         je mag niet mopperen met zo’n ruimte
****       dat is nog eens prettig verschonen
*****     net of je thuis bent


1. Neve di Latte
Via Federico Cesi 1 (Engelenburcht)

Deze ijszaak opende voor het eerst zijn deuren in het noorden van Rome, maar verkoopt sinds enige tijd ook hoorntjes achter de Engelenburcht. Het toilet is ruim en strak ingericht, dus je kunt er ontspannen je baby verschonen. Als je dat hebt gedaan, moet je absoluut eens een ijsje met kastanjehoning of sesamzaad proeven – maar een klassiek smaakje mag natuurlijk ook gewoon.

*****

2. Tipi
Via Gentile da Mogliano 168/170 (Pigneto)

Tipi is zo’n plek waarvan je als ouders zou willen dat er tientallen waren in de stad. Het is een brandschoon, rustig café met verse vruchtensapjes, kinderartikelen in de verkoop en een speelhoek voor baby’s en peuters. Je zult ervoor naar buitenwijk Pigneto moeten, maar die is sinds kort goed bereikbaar met nieuwe metrolijn C. Door je luiervoorraad heen? Ze hebben er hier genoeg!

*****

3. Babù
Via Carlo Denina 18 (Appia Nuova)

Wat een geweldige plek is ‘Babù’! Volwassenen kunnen hier heerlijk samen zijn met kinderen, terwijl je geniet van gezonde of zoete hapjes. Er worden ook workshops voor de kleintjes georganiseerd: koken, circustrucs leren of schilderen, je leert het hier. De ruimte is verdeeld in heerlijke speelhoekjes voor de kinderen en de wc’s zijn op maat gemaakt voor de jongsten. Aanrader, goed te bereiken per metro.

*****

4. L’Antica Pizzeria da Michele
Via Flaminia 82 (Piazza del Popolo)

‘Da Michele’ verkoopt zachte, Napolitaanse pizza en je hebt er de keuze uit slechts een aantal soorten. Het restaurant bevindt zich in Explora, het Museum voor Kinderen vlak bij Piazza del Popolo. Dit is vergelijkbaar met het Amsterdamse Nemo en het is tevens geschikt voor de allerkleinsten. Kom je hier eten, dan mag je gebruik maken van het toilet van het museum mét klein wc-tje.

*****

5. Queen Bee
Via del Monte della Farina 23 (centrum)

‘Queen Bee’ is een restaurant dat in 2017 in het centrum van Rome zijn deuren opende. Het is een allesbehalve klassiek Romeinse eetgelegenheid: je eet hier pizza, hamburger of kreeft en alles is op en top verzorgd. Je baby kun je verschonen op zowel het dames- als het herentoilet, een uitstekend idee. Dus heb je lekker geborreld op Campo de’ Fiori? Vervolg dan hier met een gerust hart je avond.

*****

Wil je de rest van de eetgelegenheden bekijken?
Bestel dan mijn nieuwe boek HIER.
(beschikbaar vanaf juli 2020)

Voor meer algemene informatie over het actuele leven in Rome boek je een lezing
of volg je
Beyond the Colosseum!

2 thoughts on “20x luiers verschonen in Rome

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: