Nu in de winkel: ‘Opnieuw het Colosseum voorbij’

Vanaf 1 juli 2020 is mijn nieuwe boek over Rome te koop in de digitale boekenwinkels van Nederland en België.

Inmiddels woont Tessa D.M. Vrijmoed twaalf jaar in Rome, maar nog steeds heeft ze het gevoel dat ze op vakantie is. Ze zoekt naar oude filmsets op straat en gaat naar de watervallentuin van de wijk EUR. De historische vrouwen van de Sint-Pieter blijven respect afdwingen, de uitzichten vanaf de Janiculum sprookjesachtig. Vrijmoed beschrijft minder bekende locaties en situaties: ze neemt de lezer graag weer mee het Colosseum voorbij. Binnen Rome, naar de volkswijk Garbatella, maar ook verder, zoals tot het zwanenmeer van Spoleto en de villa van keizer Nero in Anzio. Ze spreekt met koning Willem-Alexander en kijkt voetbal met Ilja Leonard Pfeijffer. En het stokpaardje van de auteur, scènes uit het dagelijkse Romeinse leven in de 21e eeuw, krijgt een bijsmaak in coronatijden.

Voor Opnieuw het Colosseum voorbij schreef Vrijmoed artikelen in categorieën als ‘Waar gaan we heen?’ en ‘Bijzondere ontmoetingen’. Daarnaast staan er stukken in die tussen 2017 en 2019 verschenen zijn op haar website. Het boek is geen reisgids, maar dient ter inspiratie: Vrijmoed adviseert budgetreizigers, deelt tientallen ideeën voor de kinderen en geeft lees- en kijktips. Een waardevolle bron voor wie net dat beetje meer wil weten bij zijn volgende bezoek aan Rome.

Trouwe bloglezers zullen delen van het boek herkennen, want er staan onder andere artikelen in die de afgelopen drie jaar op deze website zijn verschenen. De geselecteerde stukken zijn echter opgefrist, verbeterd en in prettig leesbare categorieën gerangschikt. Uiteraard staan er nieuwe teksten in en bovendien zijn enkele handige adreslijsten aangevuld, dat alles vergezeld van een aantal kleurenillustraties. Maar is het eigenlijk wel slim om een boek als dit uit te geven in tijden als deze? Ik weet het niet. Zoals ik tot voor kort niet wist wat een coronavirus was. Wat ik wél weet is dat Rome zich grandioos en in alle veiligheid heeft aangepast aan de tijdelijke, nieuwe leefmaatregelen. En wat nog meer? Ze staat te springen om bezoekers te onthalen op ruime terrassen en in lege museumzalen.

Opnieuw het Colosseum voorbij is in veel grote webshops te koop, waarvan hieronder een selectie. Klik op de link van je voorkeur om direct te bestellen voor jezelf, backpacker, leunstoelreiziger, frequent flyer, expat, expat-op-het-punt-van-vertrek, treinliefhebber, inwoner van Rome of ouder-die-relaxt-met-de-kids-op-pad-wil.

Ako, Boekenwereld, Bol.com, Bookspot, Bruna, Proxis en Standaard Boekhandel.

Met uitgebreid verslag van de CORONA-SLUIER die in maart 2020 over de stad werd geworpen en superpraktische ideeën voor waar je met BABY’S en KINDEREN naartoe kunt.

P.S.: sorry voor de vreselijke lay-out van dit bericht, maar ik ben volkomen de draad kwijt met WordPress, dat eens in de zoveel tijd compleet van opzet verandert. Echter: ik kan je garanderen dat Opnieuw het Colosseum voorbij er piekfijn uitziet zonder gekke alinea’s, versprongen of te grote plaatjes, plotseling kleine letters en wat je al niet meer kunt bedenken dat hierboven niet klopt. Beloofd.

Opnieuw het Colosseum voorbij
23,5 x 15,5 x 2,1 cm
paperback, 244 pagina’s
met kleurenillustraties
€ 25,99

Uitgever: Brave New Books
ISBN: 9789464056235
Omslagfoto: Mariëlle van der Marel
Grafische vormgeving: Martine Nieuwenhuis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: