Nu in de winkel: ‘Opnieuw het Colosseum voorbij’

Vanaf 1 juli 2020 is mijn nieuwe boek over Rome te koop bij uitgever Brave New Books, in de grotere webshops en bij alle lokale boekhandels van Nederland en België.

“Inmiddels woont Tessa D.M. Vrijmoed twaalf jaar in Rome, maar nog steeds heeft ze het gevoel dat ze op vakantie is. Ze zoekt naar oude filmsets op straat en gaat naar de watervallentuin van de wijk EUR. De historische vrouwen van de Sint-Pieter blijven respect afdwingen, de uitzichten vanaf de Janiculum sprookjesachtig. Vrijmoed beschrijft minder bekende locaties en situaties: ze neemt de lezer graag weer mee het Colosseum voorbij. Binnen Rome, naar de volkswijk Garbatella, maar ook verder, zoals tot het zwanenmeer van Spoleto en de villa van keizer Nero in Anzio. Ze spreekt met koning Willem-Alexander en kijkt voetbal met Ilja Leonard Pfeijffer. En het stokpaardje van de auteur, scènes uit het dagelijkse Romeinse leven in de 21e eeuw, krijgt een bijsmaak in coronatijden.
Voor Opnieuw het Colosseum voorbij schreef Vrijmoed artikelen in categorieën als ‘Waar gaan we heen?’ en ‘Bijzondere ontmoetingen’. Daarnaast staan er stukken in die tussen 2017 en 2019 verschenen zijn op haar website. Het boek is geen reisgids, maar dient ter inspiratie: Vrijmoed adviseert budgetreizigers, deelt tientallen ideeën voor de kinderen en geeft lees- en kijktips. Een waardevolle bron voor wie net dat beetje meer wil weten bij zijn volgende bezoek aan Rome.”

Trouwe bloglezers zullen delen van het boek herkennen, want er staan onder andere artikelen in die de afgelopen drie jaar op deze website zijn verschenen. De geselecteerde stukken zijn echter opgefrist, verbeterd en in prettig leesbare categorieën gerangschikt. Uiteraard staan er nieuwe teksten in en bovendien zijn enkele handige adreslijsten aangevuld, dat alles vergezeld van een aantal kleurenillustraties.

Is het eigenlijk wel slim om een boek als dit uit te geven in tijden als deze? Ik weet het niet. Zoals ik tot voor kort niet wist wat een coronavirus was. Wat ik wél weet is dat Rome zich grandioos en in alle veiligheid heeft aangepast aan de tijdelijke, nieuwe leefmaatregelen. En wat nog meer? Ze staat te springen om bezoekers te onthalen op ruime terrassen en in lege museumzalen.

Opnieuw het Colosseum voorbij is bij alle lokale boekhandels te bestellen. Daarnaast is het in tientallen webshops te koop. Maar het meest help je mij door jouw exemplaar direct via de uitgever Brave New Books te kopen: op deze manier is de opbrengst voor mij, die jarenlang met liefde maar gratis en voor niks heeft geschreven, het grootst. Dank voor je steun!

Bestel ‘Opnieuw het Colosseum voorbij’ via de uitgever

Opnieuw het Colosseum voorbij is een boek om bij weg te dromen of juist tot actie over te gaan en is dus geschikt voor iedere soort reiziger en Rome-liefhebber: backpacker, leunstoelreiziger, frequent flyer, expat, expat-op-het-punt-van-vertrek, treinliefhebber, inwoner van Rome of ouder-die-relaxt-met-de-kids-op-pad-wil.

Toch liever via een andere webwinkel bestellen? Geen probleem! Dat kan bijvoorbeeld hier:

Ako, Boekenwereld, Bol.com, Bookspot, Bruna, Proxis en Standaard Boekhandel.

Met uitgebreid verslag van de CORONA-SLUIER die in maart 2020 over de stad werd geworpen en superpraktische ideeën voor waar je met BABY’S en KINDEREN naartoe kunt.

Opnieuw het Colosseum voorbij
23,5 x 15,5 x 2,1 cm
paperback, 244 pagina’s
met kleurenillustraties
€ 25,99

Uitgever: Brave New Books
ISBN: 9789464056235
Omslagfoto: Mariëlle van der Marel
Grafische vormgeving: Martine Nieuwenhuis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: