Coronavirus in Rome (4)

Vandaag was een dag waarnaar vele Romeinen hadden uitgekeken. Na wekenlang in onzekerheid te hebben verkeerd over hoelang de lockdown nog zou duren, was uiteindelijk 4 mei naar voren gekomen als datum waarop de veiligheidsmaatregelen versoepeld zouden worden. En dat werden ze. Maar dat we vanaf die dag weer vrij zouden zijn, is teveel gezegd.

Vanochtend was ik bij de fietsenmaker. Mijn band was lek en Elio bleek in zijn winkel aan het werk te zijn. Technisch gesproken mocht dat niet. Maar hij stond er en dichtte het gat vriendelijk als altijd. Om ons heen was het een drukte van belang. Auto’s en brommers reden voorbij, mensen stonden op straat te kletsen. De politieagent die ik tegenkwam onderweg naar de supermarkt, groette me. Al was ik bang dat ik mijn eerste boete zou krijgen. Ik kan nog niet geloven dat we onze vrijheid weer terug hebben. En is dat wel echt zo?

Wil je deze column lezen?
Bestel dan mijn boek Opnieuw het Colosseum voorbij
(verschenen op 1 juli 2020)

Lees ook deel 1, deel 2 en deel 3 van mijn verslag
over de coronasituatie in Rome.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: