5x doen met kids in Trastevere

Trastevere is een knotsgezellige wijk waar authenticiteit zich vermengt met modern toerisme in een wirwar van hobbelige straatjes. Maar ben je er met jonge kinderen, dan kom je nogal wat struikelblokken tegen: er is geen stoep, auto’s staan gevaarlijk geparkeerd, bars hebben geen geschikte stoelen en de kinderen vinden de wandeling maar saai. Hopelijk heb je wat aan de volgende vijf tips met kindvriendelijke locaties.
SPEELTUIN: Piazza San Cosimato

Op Piazza San Can Cosimato bevindt zich een van de drukst bezochte speeltuinen van de buurt. Je kinderen zullen hun plekje moeten veroveren tussen de vele toeristjes en Romeintjes, die rondrennen van glijbaan tot glijbaan. Leesboeken en loopwagentjes zorgen voor variatie en de bankjes rondom zijn een verademing voor de moeie benen. Is de energie nog niet helemaal terug? Haal dan even een ijsje bij Fata Morgana verderop en kies in het voorbijgaan vast een restaurantje voor de avond uit.

Adres: Piazza San Cosimato

WINKEL: Moms & Kids

Heb je iets nodig voor je kind? Speelgoed, kinderwagens, bedden, kleren en accessoires, je vindt het allemaal in deze zaak die in december 2018 zijn deuren opende. Moms & Kids – Roma Trastevere organiseert bovendien interessante bijeenkomsten over draagdoeken en borstvoeding. Er is ook een kleine speelhoek, waar de allerkleinsten even kunnen rondkruipen terwijl moeder haar rug een pauze gunt. Ben je hier in de buurt en heeft je kleine een schone luier nodig, dan mag dat gratis op de verschoontafel (ook zónder aankoop).

Adres: Piazza San Cosimato 47A

* * *

N.B.: in al die jaren waarin ik over Rome schrijf, heb ik nog nooit commissie ontvangen voor het noemen van cafés, winkels en andere commerciële locaties: de plekken waarover je bij mij leest, vind ik gewoon echt leuk en daarom verdienen ze een plekje op mijn website.

Wil je alle adresjes in Trastevere weten?
Bestel dan mijn boek Opnieuw het Colosseum voorbij
(verschenen op 1 juli 2020)

Wil je meer weten over Rome in het algemeen?
Boek een lezing of volg Beyond the Colosseum

2 thoughts on “5x doen met kids in Trastevere

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: