Lezingen voor scholieren

Bekijk hier de introductie op Tessa’s interactieve lezingen
Bekijk hier de introductie op Tessa’s interactieve lezingen

Als classica verhuisde ik in 2008 naar Rome. Destijds was ik pas afgestudeerd en trok mij het ‘nieuwe en spannende’ van het buitenland aan. Ook uw leerlingen staan op het punt een belangrijke keuze te maken: wat gaan zij doen na hun diploma?

In een interactieve lezing vertel ik hoe het is om als twintigjarige je vaderland achter je te laten en zonder enig contact een nieuw leven op te bouwen. Het leven in Rome in de 21e eeuw fascineert mij nog iedere dag. Ik heb er tientallen columns over geschreven, die je elders op deze website kunt lezen. Daarnaast hou ik de actualiteiten in de stad bij op mijn nieuwsplatform Beyond the Colosseum.

btc-logo-zwart-groenWat doet een Romein als hij twee mensen op straat ziet zoenen? Waar komt het nonchalante gedrag van werknemers in de publieke sector vandaan? Is Marcello Mastroianni’s filosofische opmerking voor de Trevifontein in La Dolce Vita nog altijd actueel? Waar moet je op je volgende bezoek naar Rome absoluut naartoe?

Dat zijn zomaar wat vragen die aan bod zouden kunnen komen tijdens mijn presentatie. De leerlingen zullen niet alleen maar hoeven luisteren. Ze worden aan het denken gezet door typisch Romeinse situaties en ze leren wat romanesco, het Romeinse dialect waarin het Latijn soms nog duidelijker zichtbaar is dan in het Italiaans.

Hebt u interesse in een dergelijk programma als u straks met uw leerlingen in Rome bent? Neem dan via e-mail contact op voor meer informatie omtrent tarieven en reservering.

Tessa Vrijmoed
info@beyondthecolosseum.com

 “Tessa vertelt op haar eigen enthousiaste manier over de positieve en minder positieve kanten van het Romeinse leven. Ze maakt hierbij rake vergelijkingen met het leven en de gewoontes van tieners in Nederland. Tessa heeft een speciaal oog voor taal, uitdrukkingen en cultuur en weet dit op aanstekelijke manier over te brengen op haar gehoor. Ze betrekt haar publiek ook actief bij haar lezing.”

Inno de Veen, docent geschiedenis op het Sint Vituscollege te Bussum

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: