Baby (tv-serie, 2018)

Sinds 30 november kun je op Netflix ‘Baby’ zien, een nieuwe serie die zich afspeelt in Rome. We volgen de dagelijkse beslommeringen van een groep rijke scholieren. En in het bijzonder twee tieners, wiens leven langzamerhand een nieuwe richting neemt…

Chiara en Ludovica leren elkaar kennen op school. Chiara, gespeeld door de dochter uit Perfetti Sconosciuti, is een blonde atlete met problematische ouders. Ze houden niet meer van elkaar, maar wonen toch nog samen: een koude oorlog is het gevolg en Chiara is hierdoor allesbehalve graag thuis. Camilla is haar betweterige en feministische vriendin. Zodra zij erachter komt dat Chiara het doet met Camilla’s broer Niccolò, ontstaat er wrijving tussen de twee. Tegelijkertijd drijft mede-scholier Ludovica hen uit elkaar: Chiara kan het namelijk steeds beter vinden met de gekwelde zwartharige en zo ziet Camilla haar vriendin geleidelijk aan naar dit meisje toetrekken.

Ludovica op haar beurt heeft het ook niet makkelijk: vader is afwezig en moeder heeft een jongere vriend die op haar geld uit is. Zij toont, net als Chiara’s ouders, weinig affectie voor haar dochter, en vergeet zo bijvoorbeeld haar schoolcontributie te betalen. Het is dan ook niet eens zo gek dat Chiara en Ludovica op zoek gaan naar manieren om hun ongezellige thuis te ontvluchten en zich minder beginnen te interesseren voor alledaagse zaken als huiswerk en schoolfeestjes. Ze komen in contact met de eigenaar van een lokale nachtclub die Ludovica op een avond het nummer geeft van een vrijgezelle tandarts. Hij zou een van de vele mannen zijn die flink zouden willen betalen voor een avond met een mooie, jonge meid als zij.

Als de avond met de mollige goedzak uiteindelijk ontspannen en gezellig blijkt te zijn, wordt ook Chiara nieuwsgierig naar een soortgelijke ervaring. Zij gaat op haar eerste afspraakje zelfs direct verder dan alleen uit eten… Als de meisjes later hun eerste zakendeal evalueren, komen ze beiden tot dezelfde conclusie: ze vinden het heerlijk om in de watten gelegd te worden en hebben het gevoel controle uit te oefenen over de gretige, welgestelde heren.

Schoolperikelen staan inmiddels verder van de meiden af dan ooit en toch is Chiara stapelverliefd op nieuwkomer Damiano. Damiano is de sympathieke derde hoofdpersoon van de serie: is de wederzijdse aantrekkingskracht tussen de twee sterk genoeg? En zal Chiara hem ooit over haar dubbelleven vertellen? Je zult de zes afleveringen van het eerste seizoen moeten kijken om erachter te komen of deze vragen beantwoord zullen worden.

Baby is losjes gebaseerd op een schandaal uit 2013. Naast thema’s als prostitutie en gebroken families behandelt de serie onderwerpen als drugshandel, verliefdheid voor een docent, studeren in het buitenland en uit de kast komen. Het is wat moeilijk je in de personages in te leven, als je zelf nog nooit een auto van je vader cadeau hebt gekregen of verdovende middelen hebt gebruikt. En toch is deze serie het kijken waard. Want je raakt nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren met de personages – en dan vooral met Chiara en Ludovica. Die bij mij persoonlijk vooral medelijden opwekken: waren ze ook het duistere pad op gegaan als ze wat vaker een zoen van hun ouders hadden gekregen? Want dat het eigenlijk piepjonge, breekbare meisjes schreeuwend om liefde zijn is wel duidelijk, als de twee van hun pasverdiende mille kleren en knuffeldieren besluiten te kopen.

En Rome? Rome is overduidelijk aanwezig in waarschijnlijk voor velen van jullie onbekende woonwijken. Gelukkig laat de regisseur de pubers soms op hun Vespaatje helemaal naar het centrum tuffen, om ons te laten genieten van mooie beelden van Piazza Navona of het Tiber-eiland. Ook al hebben ze daar niets te zoeken. Maar het oog wil ook wat.

Wil je meer tips over recente films en boeken die zich in Rome afspelen?
Volg
Beyond the Colosseum!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: