Originele kleding

Angelo Piazza heeft een passende achternaam, als je bedenkt dat zijn winkel op een plein ligt. Hoewel, officieel is het een largo, een verbreding van de straat.

Ik heb het over Largo dei Librari, een klein, tja, pleintje dicht bij Campo de’ Fiori. Het licht hellende straatoppervlak komt uit op een veertiende-eeuws kerkje gewijd aan de heilige Barbara. Veel mensen kennen deze locatie echter vooral dankzij ‘Dar Filettaro’, een zaak die vrijwel alleen maar gefrituurde kabeljauw verkoopt (en lékker!). Verder staat er vaak iemand kastanjes te roosteren en worden er juwelen verkocht daar waar het largo aan Via dei Giubbonari grenst.

Piazza & Palatino
Foto: Mariëlle van der Marel

Je vindt er echter ook de ‘Angelo Piazza Store’, een uitstekende zaak voor een textielaankoop waar je jezelf mee onderscheidt van het gros van de kleren die in de buurt te koop zijn. Angelo staat zelf in de winkel en geeft graag advies.
“Deze staat u echt prachtig, mevrouw,” krijg ik te horen als ik een zwarte jas met opvallende snit en rode bloemen aantrek.
“Staat u me toe?” Geduldig knoopt hij hem dicht. Bij mijn boezem stopt hij discreet, zodat het niet intiem wordt. Hij kijkt me van top tot teen aan.
“Prachtig!” En dan: “Maar het is nog niet klaar.”
Hij loopt achterlangs en trekt twee touwtjes aan. Geweldig, nu komt het getailleerde bovenlijf pas goed tot zijn recht!

Als ik een paar dagen later toevallig weer langsloop, zie ik Angelo tegen de winkelruit leunen. Een willekeurige voorbijganger zou kunnen denken: wat een melancholisch type. Maar ik weet dat hij opfleurt bij iedere klant die binnenkomt en gratis knopen aanzet.

Angelo Piazza Store
Largo dei Librari 80

* * *

Meer tips en nieuws over Rome vind je op
BEYOND THE COLOSSEUM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: