Perfetti Sconosciuti (film, 2016)

Na het zien van ‘Perfetti Sconosciuti’ wil je geheid de telefoon van je partner controleren. Geheid. Dan kun je nog zo’n goede relatie hebben. Maar je wordt nieuwsgierig. Had je niet laatst een onbekende naam op zijn schermpje gezien? Zijn die frequente telefoontjes wel echt van de baas? De hoofdrolspelers van deze film krijgen flinke geheimen voor de kiezen tijdens een ogenschijnlijk eenvoudig etentje onder vrienden. Ga jij kijken?

Perfetti Sconosciuti is een film van Paolo Genovese uit 2016. Een bijna 100% Romeinse cast vertolkt een groep vrienden die bijeenkomen om samen gezellig wat te gaan eten. Gezellig. Laat dat nou het minst passende woord zijn om de sfeer die avond te omschrijven…

Gastheer en -vrouw zijn Rocco en Eva, ouders van puber Sofia. Op bezoek komen taxichauffeur Cosimo en dierenarts Bianca. Lele en Carlotta zijn een koppel van middelbare leeftijd en Peppe tot slot, een gezette gymleraar die werk noch vriendin aan zich weet te binden. Tijdens het eten komen de vrienden te spreken over een stel dat uit elkaar is gegaan vanwege discussies over telefoonberichtjes. Zou zoiets de aanwezigen kunnen overkomen? De een gelooft van niet. De ander twijfelt. Het is Eva die iedereen in een benarde positie brengt met het onverwachte voorstel: ‘Iedereen legt zijn telefoon op tafel en zal de inhoud van elk appje, belletje of smsje met de anderen moeten delen.’

Zowel de twijfelaars als de zelfverzekerde types accepteren. Ze móeten wel, want weigeren zou verdacht zijn. Het spel wordt een grote ramp. Het brengt namelijk zulke grote geheimen aan het licht, dat niet alleen de liefdesrelaties maar ook de vriendschappen op springen komen te staan. Als bovendien twee tafelgenoten besluiten stiekem van telefoon te wisselen in de hoop gênante situaties te vermijden, komt naast woede ook verwarring ten tonele.

Perfetti Sconosciuti werd een regelrechte kaskraker. De film speelt zich grotendeels af aan tafel en heeft daardoor een theatrale setting. Saai is dat allerminst en dat is te danken is aan de regie en het script, die beide in de prijzen zijn gevallen. Rome als stad is niet aanwezig, maar wel in de manier van spreken en doen van de personages. Je moet deze film beslist gaan kijken met je geliefde op de bank en een Italiaans wijntje erbij…als je durft tenminste!

Wil je meer tips over recente films en boeken die zich in Rome afspelen?
Volg
Beyond the Colosseum!

One thought on “Perfetti Sconosciuti (film, 2016)

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: