Recensies ‘Opnieuw het Colosseum voorbij’

Mijn derde boek over Rome is op 1 juli 2020 verschenen en heeft in twee weken tijd een aantal mooie woorden mogen ontvangen:

Jarno Timmermans van Bureau Italia, adviesbureau voor wie zakendoet in Italië:

“Het nieuwe boek van Tessa Vrijmoed staat vol anekdotes, feitjes, tips, verhalen, gebeurtenissen, dagelijks leven, kunst en cultuur, ontmoetingen, filmtips en lesjes Italiaanse taal en cultuur. En passant ook nog wat van de rest van Italië. In elk steegje iets te zien en beleven, zeg maar. Ik stak er zelf ook weer wat van op. Een aanrader!”

Eric Claes van S.P.Q.R., vereniging van Romeliefhebbers:

Opnieuw het Colosseum voorbij bevat een bonte mix van fijngevoelige verhalen, columns en erg nuttige maar niet altijd alledaagse tips. Er is één gemeenschappelijke factor: de pure liefde voor Rome spat er vanaf. Het boek is zeker geen klassieke reisgids en evenmin een bundeling van reiservaringen. De vlot geschreven en prettig leesbare verhalen zijn erg informatief omdat ze de persoonlijke ervaringen weergeven van iemand die al vele jaren in Rome woont, maar die indien nodig ook met een kritische blik naar bepaalde gebeurtenissen en Italiaanse toestanden kan kijken.”

Saskia Balmaekers van Ciao tutti, ontdekkingsblog door Italië:

“Zelfs de meest doorgewinterde Romeliefhebber vindt in dit boek inspiratie voor een volgend bezoek.Wanneer je het boek ter hand neemt, vind je elke keer weer wat nieuws, van een grappige anekdote tot praktische tips. Net zo verrassend en gelaagd als Rome zelf!”

Barvrouw Eleonora leest in ‘Opnieuw het Colosseum voorbij’.
Annelies Kooijman van Parliamo Italiano, een blog over Italië en de Italiaanse cultuur:

“Het boek Opnieuw het Colosseum voorbij van Tessa Vrijmoed is een portret van Rome, gezien door de ogen van een Nederlandse. Maar dan wel een Nederlandse die er al twaalf jaar woont en de stad tot in alle buitenwijken heeft verkend! Het resultaat van al die jaren veldwerk is een mooie verzameling losse artikelen en columns, gerangschikt in hoofdstukken met titels als ‘Dagelijks leven’, ‘Waar gaan we heen?’ en ‘Recensies’. (…) In haar hele boek toont Tessa steeds haar kennis én haar verwondering. Een prettige combinatie, die maar weer laat zien dat je in Rome altijd iets nieuws kunt ontdekken. Hoe lang je er ook woont, of hoe vaak je er ook geweest bent”

Opnieuw het Colosseum voorbij is aan te schaffen
in de meeste webshops, te bestellen bij je lokale boekhandel en – als je Tessa extra wilt steunen –
direct te koop bij de uitgever.

In België ook verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel.

Lees voor meer informatie over het boek ook dit artikel.

Opnieuw het Colosseum voorbij
23,5 x 15,5 x 2,1 cm
paperback, 244 pagina’s
met kleurenillustraties
€ 25,99

Uitgever: Brave New Books
ISBN: 9789464056235
Omslagfoto: Mariëlle van der Marel
Grafische vormgeving: Martine Nieuwenhuis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: