RTL Late Night

De talkshow (1)

Bekijk hier het interview met Tessa Vrijmoed in de uitzending van ‘RTL Late Night’ van 20 februari 2015

Groot was mijn verbazing, toen vrijdag 20 februari om 15:00 uur een privé-bericht de inbox van mijn fanpagina met amper 250 volgers bereikte. Nee, ‘groot’ is niet het juiste woord. Gigantisch. RTL Late Night. Of ik vanavond live in de uitzending over de rellen van de Feyenoordsupporters van de dag ervoor wilde komen praten. Huh? Hoe komen ze bij míj terecht? Wie kent mij? En snel daarna: wow! Laat RTL Late Night nu het enige Nederlandse programma zijn dat ik dagelijks kijk. Toeval? Ja. Mazzel? Ook. Dank? Aan de onbekende tussenpersoon in Rome die de tv-zender over mij heeft getipt.

Feit is dat ik een half uur later in de taxi naar het vliegveld zat, daar kranten kocht en me op een kilometer hoogte inlas over het laatste nieuws rondom het gebeurde op Piazza di Spagna. Ik was doodnerveus, op zijn zachtst gezegd. Toen zat daar ook nog eens René Froger in het toestel, met wie ik snel even een praatje maakte – zulke dingen kan ik nu eenmaal niet laten. Veel tijd om zenuwachtig te zijn had ik niet, want mijn chauffeur (‘Bent u mevrouw Vrijmoed?’ ‘Eh…ja.’) stond klaar op Schiphol en reed me in een mum van tijd naar het Schiller Hotel, waar de opnames van het programma plaatsvonden. Onderweg vroeg ik hem of hij toevallig wist wie er nog meer in de show zouden zitten die avond. ‘Eens even kijken,’ zei Peter, over het stuur door zijn telefoon scrollend. ‘Nou, onder andere Thijs Römer.’ Niet te geloven! Dat is zo ongeveer de enige charismatische acteur van het land en daar mag ik naast zitten. Kan ik dit wel?

‘En kijkt u eens!’ vervolgt hij. Peter laat me zijn iPhone zien met daarop…een foto van mij in het avondprogramma. Een klein stukje tekst erbij met een schreeuwende kop: “Tessa keek huilend naar vernielingen in Rome.” Nou, nou. Ik had gezegd dat de tranen achter mijn ogen prikten bij het zien van de beelden. En dat was waar. Terugdenkend aan de reden van deze VIP-behandeling werd ik plotseling weer bedroefd. Bah, hoe kunnen mensen zo respectloos omgaan met cultureel erfgoed? Het was vreselijk om te zien hoe er achteloos tegen de barokke fontein aan werd geschopt…

Het boze gevoel maakte plaats voor adrenaline. We reden het Rembrandtplein op en ik nam afscheid van mijn allereerste privé-chauffeur ooit. In het NH Schiller werd ik warm onthaald. Daar is onze gast uit Rome! Wil je wat eten? Of eerst inchecken? Kan ik je jas aannemen? Ik stamelde dat ik geen honger had en dat ik het liefst eerst wilde weten wat er van me verwacht werd. ‘Tuurlijk, kom mee, dan kun je met de avondredacteur praten.’ Ik werd door de smalle gangetjes van het negentiende-eeuwse pand geleid, waar hotelgasten deuren in- en uitglipten en nieuwsgierig keken naar de bedrijvigheid van het RTL-team.

‘Ha, Humberto!’ riep mijn chaperonne, toen we bij toeval de presentator van de avond tegen het lijf liepen. ‘Dit is Tessa, onze gast uit Rome.’ ‘Buonasera signora, benvenuta!’ Hartelijk schudde meneer Tan me de hand. Sprak hij nu Italiaans tegen me? Beduusd overhandigde ik hem de kranten, die ik bij me had. Verrassend genoeg begon hij hardop de Italiaanse koppen voor te lezen en de dagbladen door te bladeren. Of we niet de hele show in het Italiaans konden houden, werd er om ons heen door enkele tv-collega’s gegrapt. We lachten erom en Humberto wenste me succes. Knap, talig, vriendelijk…en ík zit in zijn programma. Dit kan nog wel eens een bijzonder leuke avond worden. Iemand klopte voor me op een deur en ik liep naar binnen.

WORDT VERVOLGD

Morgen: Humberto Tans dubbele pirouettes en Thijs Römers verbluffende kennis van Griekse tragedies.

Op de FB-pagina van RTL Late Night
Op de FB-pagina van RTL Late Night
Aankondiging website gasten 20 februari 2015
Aankondiging website gasten 20 februari 2015
Uw gastheer van vanavond.
Uw gastheer van vanavond.

One thought on “RTL Late Night

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: