Tentoonstelling keizer Trajanus

Waarschijnlijk heb ik het al vaker gezegd, maar de Markthallen van Trajanus behoren tot mijn favoriete locaties in Rome. Waarom? Omdat deze ooit bruisende plek nog steeds tot de verbeelding spreekt. Als je hier anno 2018 rondloopt, kun je bij wijze van spreken het geruis van de toga’s horen en de verse vis ruiken…

De uitzonderlijke locatie is dus al reden genoeg om naar de tentoonstelling Traiano. Costruire l’Impero, creare l’Europa te gaan. Dat deze expositie gaat over de keizer die verantwoordelijk is voor de bouw van het complex, maakt een bezoek nóg interessanter. Thema’s als Romanisering, ideologie en triomftochten komen aan bod en natuurlijk kom je van alles te weten over Trajanus. Het was onder deze heerser dat het Romeinse Rijk zijn grootste omvang ooit bereikte.

Trajanus werd in Spanje geboren en stierf 1900 jaar geleden in Italië. Tijdens zijn regering werden de fundamenten van het huidige Europa gelegd. Wat waren Trajanus’ modellen? Hoe wilde hij gezien en onthouden worden? Tijdens Trajanus. De bouw van het Keizerrijk, de schepping van Europa. leer je erover. Je kunt informatieve video’s bekijken, beelden bewonderen, tussen gordijnen door glippen en natuurlijk langs de voormalige marktkramen wandelen. Of je jong of oud bent en wel of geen voorkennis hebt, het is een tentoonstelling die je verblijf in Rome compleet maakt.

Traiano. Costruire l’Impero, creare l’Europa (tot 16 september 2018)
Mercati di Traiano
Via Quattro Novembre 94
Entree € 15
Open dagelijks van 9.30 tot 19.30
Bus 40, 64 en H of tram 8

* * *

Tessa Vrijmoed
Beyond the Colosseum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: