Aperitieven bij de Aventijn

In Viale Aventino, een straat die ooit slechts gekenmerkt werd door kantoren, supermarkten en eenvoudige bars, schieten de laatste tijd steeds meer fraaie eettenten de grond uit.

Eén daarvan is ViMi, vernoemd naar oprichter Vittorio en zijn overleden echtgenote Miriam. Deze nieuwe zaak treft allereerst vanwege zijn gezellige inrichting. Ramen die van de vloer tot het plafond reiken tonen het stijlvolle maar toch knusse interieur: licht houten tafels en stoelen, donkergroene banken langs de wanden. Op de grond zien we de Florentijnse lelie in veelvoud afgedrukt op de tegeltjes. Maar naast de de witte bar met verse producten is misschien wel de doorslaggever in huiselijkheid het verlaagde plafond, dat gesierd wordt door rekken met klimopbladeren en lampjes. Ok, nepbladeren, maar het werkt.

Je kunt hier een kop thee drinken (dat blijft bijzonder in Rome), vers geperst sap of aperitieven met een glas wijn of cocktail. Het feit dat men hier omeletten en een croque madame eet, is voor wie even wat anders wil dan al dat Italiaanse een verademing. Mocht je echter gewoon lekker van Rome en haar traditionele eten willen blijven genieten, dan zit je hier ook goed. De klassieke Romeinse gerechten als pasta alla carbonara en cacio e pepe worden geserveerd, maar er zijn tevens schotels uit andere regio’s, zoals spaghetti met vongole (schelpdieren), pizza of champignonravioli. De kok maakt bovendien vleesgerechten, sla en burgers en biedt verder kleine hapjes als muffins en huisgemaakte yoghurt aan.

De Palatijn met aan de voet het antieke wagenracestadion Circus Maximus bevindt zich om de hoek en de Aventijn is maar een klim verwijderd. Dus heb je net een mooie wandeling over de heuvel of langs archeologische sites achter de rug, regent het pijpenstelen of sterf je van de hitte, ‘Vimi’ is een geschikte plek om op adem te komen.

ViMi
Viale Aventino 14

Wil je meer tips over Rome?
Boek een lezing of volg Beyond the Colosseum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: