Gladiator in het Circus Maximus

Op 8 en 9 juni 2018 vindt er een bijzonder evenement plaats in Rome: de film ‘Gladiator’ uit 1999 zal op een gigantisch scherm in het Circus Maximus vertoond worden…en tweehonderd muzikanten zullen de filmmuziek live ten gehore brengen!

De klassieker won maar liefst vijf Oscars destijds, onder andere in de categorie Beste Acteur (Russell Crowe), Beste Film (Ridley Scott) en, jawel, Beste Soundtrack (Hans Zimmer). Het spektakel, waarvoor hier reeds kaartjes te reserveren zijn, zal het millenia-oude stadion vullen met duizenden toeschouwers en luisteraars die dirigent Justin Freer aan het werk kunnen zien. De Amerikaan begeleidt het veelkoppige orkest dat onder andere bestaat uit de Australische zangeres Lisa Gerrard.

Op het moment van schrijven is nog niet bekend in welke taal de film vertoond zal worden, iets wat altijd weer De Grote Vraag is in nasynchroniseerland Italië. De deelname van vele internationale artiesten aan het evenement doet echter vermoeden dat de film – gelukkig – in originele taal te zien zal zijn. Hou Beyond the Colosseum in de gaten voor het laatste nieuws!

'Gladiator' in Rome, 8 en 9 juni 2018
‘Gladiator’ in Rome, 8 en 9 juni 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: