Rondleiding in Castel Gandolfo langs de highlights van ‘Het lied van Marina’

Op zondag 29 oktober heb ik mijn debuutroman Het lied van Marina op een wel heel bijzondere locatie gepresenteerd, namelijk in het Apostolisch Paleis met bijbehorende tuinen te Castel Gandolfo, de plek waar het verhaal zich grotendeels afspeelt. Frank Van den Broeke hield een interessante en gevarieerde rondleiding en onderweg las ik relevante stukken voor uit het boek, waarin duizenden inwoners uit de Castelli Romani, te midden van de vuren tussen geallieerden en Duitsers, onderdak zoeken in de residentie van de paus. Vlamingen in de Wereld nam het geweldige initiatief voor deze highlights-tour en ik dank de vereniging hartelijk voor het buitengewone podium dat ze mij geschonken hebben. Aan het woord is organisatrice Barbara Caen:

“Een perfecte Ottobrata Romana (‘Romeinse oktoberdag’) bestaat uit een gouden zon, herstkleuren en -spijzen en het best mogelijke gezelschap. Laat nu net dat de samenvatting zijn van onze activiteit van afgelopen zondag!
Met dank aan de uiterst deskundige uitleg van onze enthousiaste en muzikaal bevlogen gids Frank Van den Broeke en schrijftalent en geboren vertelster Tessa Vrijmoed, die met haar debuutroman Het Lied van Marina feiten over Castel Gandolfo uit de Tweede Wereldoorlog tot leven bracht.”

Na afloop mochten we op exclusieve wijze lunchen in de tuinen van de paus zelf, alwaar ik ook nog boeken signeerde. Het was werkelijk een onvergetelijke dag, met stralend weer en een enthousiaste groep van dertig man, jong en oud, allen geïnteresseerd in mijn boek en de inspirerende setting te Castel Gandolfo.

Heb je het Het lied van Marina nog niet gelezen? Bestel HIER om morgen je exemplaar in huis te hebben of ga langs bij de lokale boekhandel! Heb je hem al uit, laat dan alsjeblieft een recensie achter op een boekensite naar keuze. Ik geloof in de kracht van dit verhaal en hoop er dan ook zoveel mogelijk mensen mee te kunnen raken.

In de Zaal van de Zwiters: “Om ons heen klonk de ademhaling van tientallen mannen, vrouwen en kinderen, die ieder in hun eigen ritme en op hun eigen sterkte de audiëntiezaal vulden.”

“Davide maakte de weg vrij. We liepen een brede trap op. Aarzelend ging een dame op een van de treden zitten. Ze vouwde een deken open en maakte een zitje voor haar zoon. Hoe kon ze zo’n ongemakkelijke plek uitkiezen? Mijn verbazing werd groter toen de een na de ander haar voorbeeld volgde. In korte tijd vulde de trap zich met evacués, die zich tegen de kou van het marmer wapenden met allerhande kussens en zakken en al wat ze hadden meegebracht.”

“We waren niet de enigen in de tuin. Nu de lucht aan het opklaren was, kwam men voorzichtig weer naar buiten. Een dame klopte het doek uit dat als afsluiting van haar hut had gediend, natte aarde vloog in het rond. Met een verbazingwekkende handigheid hadden de vluchtelingen hutten gecreëerd: met palen en aaneengebonden riet hadden ze zichzelf zo van een afgeschermd onderkomen voorzien.”

Na afloop genoten we van een lunch, enkel bereid met producten uit de Vaticaanse tuinen zelf, en was er de gelegenheid om te signeren.

Dank aan iedereen voor de geweldige opkomst!


#tweedewereldoorlog #historischeroman #roman #liefdesgeschiedenis #vaticaan #castelgandolfo #paus #piusxii 

4 thoughts on “Rondleiding in Castel Gandolfo langs de highlights van ‘Het lied van Marina’

Add yours

  1. Sorry, Tessa,

    Ik zou zeer graag gekomen zijn.
    Iets tekort en heb afspraken ook die zaterdag ervoor.
    Hopelijk met jullie familie alles goed en het weer niet meer te warm.
    Tot ziens.

    [Pauw | Scouts en Gidsen Vlaanderen]

    Groeten.

    Yves De Pauw

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑